Sunday, February 12, 2017

Daca deti o afacere înseamnă că ai o mulțime de responsabilitati care cad pe capul tau, datorită introducerii de certificare energetice pentru toate clădirile cu o suprafață utilă de 1000m2 aveți responsabilitatea trebuie acuma sa te gandesti si la cum sa economisesti energie .Certificatele de performanță energetică sunt acum cerute de lege pentru toate clădirile care se încadrează într-o anumită categorie (pentru mai multe informații cu privire la acest lucru certificat-energetic.info , discuta in amanunt importanta si de ce trebuie sa iti cumper acuma un astefel de document care te va ajuta in viitor cat si acuma ). Aceste Certificate de performanță energetică trebuie expuse la loc vizibil ca să vă informați și publicul cu privire la eficiența energetică a spațiilor de afaceri, ele conțin, de asemenea, un raport cu recomandări cu privire la modul în care puteți economisi energie în cadrul afacerii dumneavoastră.

În cazul în care doriți să economisiți energie în afacerea dumneavoastră aici sunt câteva moduri în care puteți face acest lucru:

Primu si primu lucru pe care trebuie sa faci este sa iei legatura cu o firma specializata in acest domeniu pentru intocmirea unui certificat energetic , peste ca pe acest document sunt inscrise o multitudine de informatii cu reverire la modul in care se poate economisi energie sau curent pentru reducerea facturilor .

o Alegeți aparate electrice eficiente energetic și produse pentru afacerea dvs., deoarece acestea vor economisi energie în fiecare an. Puteti vedea eficiența energetică a unui aparat electronic pe cutia lui sau inscriptionat pe el .

o Asigurați-vă că toți angajații dumneavoastră știu despre importanța economisirii de energiei si sa le faci un instructaj cu referire la acest aspect care trebuie respectat zilnic.

o Opreste centrala la fiecare cateva ore sau scade temperatura , deoarece acest lucru va economisi energie.

o Asigurați-vă că clădirea în care vă aflați este izolata termic corect, acest lucru ar putea fi posibil doar în cazul în care esti proprietarul clădirii.

o Asigurați-vă că toate echipamentele electrice sunt oprite în fiecare noapte, atunci când sunteți proprietarul de afaceri acest lucru este destul de ușor mai ales dacă sunteți ultima persoană care pleaca din cladirea respectiva.

o Nu păstrați computere, imprimante și fotocopiatoare atunci când acestea nu sunt în uz. Contrar credintei populare echipamentelor de comutare și nu consuma multă energie decât lăsându-le în stand-by. Dar nu este asa trebuie oprite cand nu le folositi pentru ca ele consuma curent.

o Utilizați cronometre sau senzori pentru echipamentele electrice și corpurile de iluminat care nu trebuie să fie tot timpul pornite , așa că în timpul nopții și la sfârșit de săptămână , energia nu este utilizata în mod inutil.

După cum puteți vedea, există o mulțime de moduri în care puteți economisi energie în afacerea dvs. și a economisi bani în același timp. În cazul în care aveți îndoieli cu privire la modul de a economisi energie în afacerea dumneavoastră cel mai bun lucru este sa cumparati un certificat energetic.


No comments:

Post a Comment